ETT NYTT HEM FÖR REUTERSWÄRDARNA

Reuterswärdska Släktföreningen tar nu ett stort steg - steget in i datoråldern.

Internet är numera en del av vår vardag. Allt fler har internettillgång och många har det via bredband. Snart sagt all världens information finns att hitta på internet och för en snabbt växande skara är datorn det självklara första valet för att söka upplysningar.
Hittills har inte så mycket Reuterswärd-information stått att finna i världsnätverket - och ännu mindre om släktföreningen. Det är nu dags att ändra på detta, så styrelsen har beslutat att starta en webbsida för släktföreningen.
Vi är medvetna om att alla inte kan eller vill använda internet - och att detta gäller främst den äldre generationen. De traditionella informationsvägarna - bland dem Bulletinen - kommer därför självklart inte att överges. Å andra sidan kan ett modernare forum förhoppningsvis locka även de yngre till ett större intresse för släktföreningen, vår släkt och dess anor.
Internet är ett snabbt och interaktivt medium. Här finns möjlighet till blixtsnabb information och att enkelt låta hela släkten ta del av och dela med sig av Reuterswärdska bilder, texter och annat.
Vi har diskuterat avancerade lösningar för webbsidan, men kommit fram till att det bästa är att börja enkelt, i liten skala. Det går sedan att bygga på allt eftersom med fler möjligheter. Förhoppningen är att alla Reuterswärdar så småningom ska känna sig hemma på hemsidan.
Du kommer att kunna hitta nyheter och aktuell information, släkthistoria, släktträd, uppgifter om föreningens styrelse och funktionärer, bilder, släktmötesinformation, gamla nummer av Bulletinen, stipendieansökningsformulär och mycket mer - det är du som bestämmer!
* År det något du saknar? Hör av dig - e-postlänkar finns på sidan.
* Skulle du vilja bidra med något? Hör av dig - e-postlänkar finns på sidan.
* Har du något intressant släktminne, en bild eller en text, som andra kan ha glädje av liggande? Skicka in det - e-postlänkar finns på sidan.
* Vill du hjälpa till på något sätt? Hör av dig - e-postlänkar finns på sidan.
* Har du något ärende till styrelsen? Hör av dig - e-postlänkar finns på sidan.
Vi skulle dessutom vilja samla in e-postadresser till så många släktmedlemmar som möjligt. Dessa kan så småningom användas för snabba och billiga utskick med aktuell information. Om du är intresserad av detta kommer det att finnas ett anmälningsformulär på våra sidor.

Härmed klipper vi bandet - www.reutersward.info är öppnat!

- Anders (III)
Tillförordnad webbmästare